Een beslissend keerpunt…

Zondag 11 december om 11 uur

Carnegieplein 2, 2517 KJ Den Haag, Nederland

W IJ GEVEN GEHOOR AAN DE OPROEP VAN DE SIOUX TRIBE

Dit is een uitgelezen kans om onze plaats in te nemen. Standing Rock lijkt alles in zich te hebben om een beslissend keerpunt te worden. Sinds een paar maanden komt de Lakota gemeenschap, de Great Sioux Nation, in Noord Dakota bijeen om de Dakota Access Pipeline tegen te houden. Hun oproep tot steun brengt wereldwijd mensen in beweging en wij doen mee.

Het gaat de “water protectors” niet alleen om de vervuiling van de Missouri rivier door olie, maar ook om respect voor hun heilige plaatsen en eigen territorium. En voor de overeenkomsten die daaromtrent gesloten zijn. Samen met hen zien wij ook de connectie met een nieuwe beweging voor een fossielvrije samenleving.

Uniek in deze beweging is de combinatie van actievoeren met spiritualiteit: “It is a prayer that initiated this movement, and prayer will guide it until the end.” De voorouders van de Lakota hebben instructies gegeven voor de protestacties: “To protect the water, we must remain peaceful and prayerful.”

Wij houden daarom op 11 december een waterceremonie op het plein voor het Vredespaleis in Den Haag, waar de Verklaring van de Rechten van de Inheemse Volkeren is ondertekend en wordt bewaard. De tijd is nu aan ons om te gaan staan als Hoeder van de Aarde.

JE KUNT OP DRIE MANIEREN DEELNEMEN

– HOUD WATERCEREMONIES, komende weken tot aan 11 december, individueel of in groepen, waarbij je jouw intenties voor Standing Rock, voor het water en voor de Aarde met aandacht overbrengt op het water. Wanneer je openbare waterceremonies organiseert, laat het ons dan weten, dan helpen wij mee ze onder de aandacht te brengen.

– MELD JE ALS WATERVERZAMELAAR. Water van waterceremonies, kan bij jou worden ingeleverd (maximaal 100 ml per ceremonie). Ook kunnen kaartjes ter grootte van een bankpas worden meegegeven, met naam en intenties. Zo hoeft niet iedereen naar Den Haag te komen, en kan je toch meedoen. Waterverzamelaars brengen op 11 december het verzamelde ceremonie-water en de kaartjes naar het Vredespaleis als in een waterdelta, een lage-landen-delta, waarin water vanaf de randen, naar de kern stroomt, en die uitmondt in het plein voor het Vredespaleis in Den Haag.

– STA MET ONS voor Standing Rock. Er zijn vele manieren om deze beweging te ondersteunen zonder dat je persé aan de ceremonies mee doet. Je vreedzame ‘zijn’ is op zichzelf heilzaam voor ons allemaal.

Water is Life

HET VERZAMELDE WATER STROOMT VERDER

– naar Standing Rock als geschenk, als teken van solidariteit vanuit Nederland.

– naar het Vredespaleis, waar we hopen dat het geplaatst wordt naast de Verklaring van de Rechten van de Inheemse Volkeren

– naar iedereen die 11 december een beetje water mee naar huis wil nemen

– en uiteindelijk brengen we ook water naar de zee

Hieronder de roep van Chief Arvol Looking Horse, spiritueel leider van de Great Sioux Nation aan iedereen op aarde om hen te ondersteunen in Standing Rock.

“Ik verzoek u, om u samen met mij in te spannen voor Standing Rock. Onze visie geldt voor alle volkeren van alle continenten, ongeacht hun geloof in de Schepper, om samen te komen als een, om op Heilige plaatsen te verbinden met elkaar, om te bidden, te mediteren, om een verschuiving van energie te bevorderen, om onze Moeder Aarde te genezen en een universele bewustwording voor vrede te bereiken.”

“All we have is Unity, the kind that comes only from peace and prayer.” (Dave Archambault II, Chairman of the Standing Rock Sioux Tribe)

We zien je graag op 11 december voor het Vredespaleis in Den Haag.

Klik hier voor beelden van de grote waterceremonie, 11-12-2016