Home

It is prayer that initiated this movement, and it is prayer that will guide it till the end.

RISE FOR THE EARTH, LEVANTE PELA TERRA, STA OP VOOR DE AARDE

The ‘Regenboogcirkel’ and ‘Rise for the Earth’ invites you

 
We invite you to our Solstice Ceremony
Een goede dag mooie ziel!  

11-11-2021 ligt alweer even achter ons, en 21 december verschijnt aan de horizon.                                 
Dieper dan ooit horen en voelen wij de roep om ons te verbinden met Moeder Aarde, met elkaar en met ons diepste zelf.   Wij veranderen, onze conceptie en waarneming van de wereld veranderen en onze wereld verandert.

                                               Zonnewende Ceremonie  
Op dit moment in onze geschiedenis, in 2021, nodigen wij jullie opnieuw uit om de zonnewende te komen vieren op deze heilige plek wanneer op het noordelijk halfrond de duisternis geleidelijk aan weer plaats maakt voor het licht.    Van welk volk of welke traditie je ook bent, weet je welkom. Wij verzamelen ons rond heilig vuur, maken onze cirkel en openen ons hart om onze energie te bundelen en de zaden van Vrede die geplant zijn te bekrachtigen, te hoeden, te koesteren.  
Met drum en ratel, stem, adem en zwijgen brengen wij onze gebeden naar het vuur. Het vuur dat brandt in verbinding met alle vuren die waar ook ter wereld branden voor de Vrede, in verbinding met alle zielen die zich verzamelen rond deze Vredesvuren en/of de intentie van Vrede.   Kom met ons staan; schouder aan schouder met alle kinderen der aarde, met alle bomen, planten, dieren, water, planten, elementen en elementalen. Wij geven stem, hart, adem en liefde aan de nieuwe mens, de nieuwe tijd, de nieuwe aarde, opdat het reguleren van de oorlog zal transmuteren naar de daadwerkelijke vestiging van Vrede op Aarde. Het is tijd!         

Praktische informatie   De Ceremonie zal duren van 11.30 tot ongeveer 14.30. Omdat wij het vuur om 12 uur willen ontsteken vragen wij u op tijd te komen.   Natuurlijk nemen wij de Corona-maatregelen in acht, de aanpassingen in de vorm van de ceremonie die daarvoor nodig zijn staan hieronder beschreven.   Wij verheugen ons u daar dan te ontmoeten!  

            

Richtlijnen tijdens de ceremonie  
• Tijdens de gehele ceremonie zijn het vuur, maar ook de ruimte rond het vuur en de ruimte
waar deelnemers zich bevinden heilige grond. We vragen u dan ook hierbij behorende respect in acht te nemen, evenals de 1,5m afstand.
Wanneer u een gesprek met uw buurvrouw of buurman aangaat, verzoeken wij u vriendelijk om u een beetje af te zonderen of een blokje om te gaan. Waarom? Wij willen dat de aandacht rond het vuur geconcentreerd blijft.
• De vuurman is verantwoordelijk voor het vuur. Het is niet toegestaan zelf hout op het vuur
te gooien. Wanneer u hout voor het vuur bij u heeft, draag dit dan over aan de vuurman. De vuurschaal is niet groot, dus alleen stukjes goed droog, niet geverfd hout, niet langer dan 30 cm.

Terwijl de wereld om ons heen met het uur verandert, en alle vanzelfsprekendheid
verdwijnt, beseffen wij onze verantwoordelijkheid om maatregelen ter voorkoming van
verspreiding van het Corona virus in acht te nemen.
Om de veiligheid te borgen komen hier de extra richtlijnen waar we ons tijdens de
ceremonie aan zullen houden:

we staan buiten, wat een enorm voordeel is, maar toch zullen we lichamelijk contact
ontwijken, en goed afstand houden van elkaar. Op de windrichtingen en de tussenrichtingen is plaats in de cirkel, en als we met meer mensen zijn beginnen we een ruime buitencirkel.
• Tijdens de ceremonie vragen we een ieder om op de aangewezen plek te blijven, behalve bij het verlaten van de cirkelt of tijdens het betreden van de heilige ruimte om een offer of gebed naar het vuur te brengen.
• Wanneer de hoeder van de ceremonieruimte je vraagt om een andere plaats in te nemen,
vertrouw dan dat dit enkel gebeurt vanuit zorg voor het geheel, en volg de instructie op.
• Wanneer je mee wilt zingen, doe dan even een mondkapje op; buiten en met mondkapje kan dat geen problemen geven.
• We vertrouwen erop dat mensen die verkouden of grieperig zijn thuis blijven,
• Iedereen neemt eigen drinken en versnaperingen mee, en dat gaan we niet pot-luck delen.
• Er zal tabak zijn, voor het vuur maar enkel de vuurman zal het vuur voeden, zodat niet alle handen in de tabakspot komen. Je kunt wel je eigen tabak meenemen en offeren. • Wanneer u nu al weet een bepaald lied of ceremonie te willen presenteren, neem dan s.v.p. contact op met silenceforpeace@de-grenswaker.nl We kijken dan hoe het mooi ingepast kan worden. Ter plekke iets doorgeven kan echter ook.
• Wanneer u een klein reis-stoeltje of kussentje heeft om op te zitten, is het goed dat mee te nemen, en denk aan bescherming in geval van regen, en warme kleding.
• Wij zullen op de dag aangeven waar u van een toilet gebruik kunt maken
• Denk er aan uw drum mee te nemen als u wilt spelen
• We vinden het fijn als u witte of traditionele kleding draagt.

 
       

Deze site is eind 2016 gelanceerd, toen water uit heel Nederland werd verzameld in een waterceremonie aan de voet van het Vredespaleis, de zetel van Het Internationaal Gerechtshof in Den Haag in solidariteit met de waterbeschermers van de Lakota Sioux stam bij Standing Rock,en daarmee verbonden met alle inheemse volkeren op deze planeet : MNI WICONI! Water is Leven!

Uit alle richtingen kwam water naar deze plaats, waar het originele exemplaar van de “V.N. Verklaring van de Rechten van Inheemse Volkeren” wordt bewaard. En tenslotte stroomde het water naar de zee, al onze intenties met zich meedragend.

Vanuit alle windrichtingen bereikt de roep van de Inheems Mens de kusten van de Lage Landen en

25 Augustus 2021, 17:00 uur stonden we er weer: ‘Rise for the Earth, standing with the guardians of the Amazon’

We realiseren ons nu dat we deel uitmaken van een enorme golf in de movement of movements, en wij kunnen niet doen alsof we dat niet horen. We gaan door!

11 november 2021, 10.00 – 13.00 uur, zullen wij opnieuw voor de zetel van het Internationaal Gerechtshof staan.

Sta met ons, in ceremonie, we bidden, we zingen, we dansen!!! U kunt zich hier registreren als u mee wilt doen bij het Vredespaleis, want we moeten weten hoeveel mensen er komen, i.v.m. toestemming van de gemeente.

Als u wilt inzoomen met uw eigen lokale ceremonie, zodat we een web van ceremonies worden, kunt u zich hier registreren

United in Spirit!


Water is Sacred

wij geven antwoord op de roep om hulp die ons bereikt vanuit het hart van het Amzoneregenwoud: “Ondanks virussen, indringers, bedrijven, politici, en projecten die ons doden, is onze strijd nog steeds voor het leven RISE FOR THE EARTH!!!!”

Lees hier het manifest van Apib het recht op leven en land van de inheem mensen

25 Augustus begint in het Hoog Gerechtshof van Brazilië de zaak rond PL490, een draconische wet, die de volkeren van het regenwoud als het ware vogelvrij verkaard, en det regenwoud vrijgeeft aan mijnbouw, monocultuur en houtkap bedrijven. we staan op voor het Leven, schouder aan schouder, met de hoeders van het Amazone Regenwoud, en de Rechters om hen onze support, liefde, helderheid van geest en vertrouwen te zenden opdat de Rechters de juiste beslissing zullennemen, die nodig is om het leven te beschermen!

I register for participation in the ceremony at the Peace Palace

I register our own ceremony here

Water is Life

Wij vragen helderheid, standvastigheid en inspiratie om ook in ons persoonlijke leven te staan voor de bescherming van het water, de bescherming van de aarde en het genezen van de ziekte die vernietigende projecten wereldwijd zoveel ruimte geven.

In een wereld die zich zou moeten opmaken de kinderen van de generaties die komen te ontvangen.

Naast de Oorspronkelijke Volkeren der Aarde nemen ook wij deemoedig onze plek weer in als hoeders van de aarde, en bundelen op tijdens onze ceremoniën juist hier onze energie om te suppoten dat de verklaring van de rechten van de inheemse mens bewust, gedragen en geïmplementeerd wordt.

UNESCO :”Het is in het denken van de mens dat de oorlog ontstaat, en het is in het denken van de mens dat de bouwwerken van vrede gebouwd dienen te worden”